Ouders en andere opvoeders ondersteunen is een belangrijk deel van onze welzijnsopdracht."Wij willen mee mogelijk maken dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien en zich ontwikkelen in optimale omstandigheden en met alle kansen. Opvoeden, af en toe eens diep ademhalen Tegenwoordig krijgen ouders en kinderen de kans om met veel verschillende zaken bezig te zijn. Vaak gaat dat goed en is het een verrijking. Maar soms begint de combinatie te wegen en slaat de balans door. Het risico bestaat dat men zichzelf voorbij loopt en niet meer kan genieten. Het Vlaamse thema van de Week van de Opvoeding 2016 wil gezinnen aanmoedigen om af en toe eens stil te staan. Eens heel diep adem te halen. En te beseffen wat er nu, op dit moment, gebeurt. Om af en toe te zijn in plaats van te doen.

Aanbod in Heist-op-den-Berg

Tijdens deze week in mei worden alvast drie workshops en een infoavond aangeboden die helemaal aansluiten bij het mindful-thema: - workshop ‘ademcoach leert ouders bewuster ademen’ - twee workshops ‘lachyoga’ door de lachclub van Heist-op-den-Berg - infoavond met An Coetsiers over ‘gezin in evenwicht’, i.s.m. de Gezinsbond, op donderdag 19 mei Organisatie van het Huis van het Kind Heist-op-den-Berg Huis van het Kind Heist-op-den-Berg is een lokaal samenwerkingsverband van verschillende diensten en organisaties die inzetten op de gezondheid en het welbevinden van kinderen, jongeren en hun ouders.

Huis van het kind

 Deze diensten bundelen hun krachten in het Huis van het Kind om zo optimaal ouders en hun kinderen te bereiken en ondersteunen. Zij organiseren naast deze Week van de Opvoeding, ook peuterspeelpunten, huiswerkbegeleiding enz. Voor de infoavond op donderdag 19 mei is er een infomoment over het Huis van het Kind Heist-op-den-Berg in de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) van Hallaar. Inschrijven Spreekt dit aanbod je aan, neem dan contact op met OCMW Heist-op-den-Berg, 015 24 93 50, triplep@ocmw-heist-op-den-berg.be of surf naar http://ocmw-heist-op-den-berg.be/huis-van-het-kind-heist-op-den-berg.html.

Meer info 

Bianca Boekxstaens, welzijnscoördinator OCMW Heist-op-den-Berg, Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 23 87 80, triplep@ocmw-heist-op-den-berg.be - Dirk Van Noten, schepen van Welzijn en voorzitter OCMW, 0472 86 24 11, vz@ocmw-heist-op-den-berg.be